Activitats de la setmana de la cultura basca

Escrit per Angel el dijous 27 novembre 2008 – 20:52 - Publicat a Activitats, Informacions | Comentaris desactivats

Amb motiu de la setmana de la cultura basca (la primera del mes de desembre), l’Euskal Etxea Artea (Casa Basca de Mallorca) organitza des ja fa uns quants anys (amb el patrocini del Govern Basc i amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i amb la del Consell Insular de Mallorca), una sèrie d’actuacions musicals a diferents indrets de la nostra illa, amb la intenció de mostrar una part de la cultura basca i compartir amb el poble de Mallorca la seva música i les seves danses i tradicions.

Enguany, hi ha preparades diverses actuacions a Vilafranca, Sóller i Binibona, amb la col·laboració de Mancor de la Vall i de Selva. El calendari previst és el següent:

•    Divendres, dia 5, a les 20.30h: Vilafranca de Bonany
•    Dissabte, dia 6, a les 11.30h: Sóller,  i a les 20.00h: Biniamar
•    Diumenge, dia 7, a les 11.30h: Palma.

Més concretament, l’actuació de Palma començarà a les 11.30h a la Plaça de Cort, continuant cap al carrer Palau Reial, d’alt Murada, Parc de la Mar, breu actuació a Ses Voltes, Passeig d’Antoni Maura, Es Born, carrer Unió i a les 14.00h final a La Rambla.

Les actuacions inclouran una mostra de música, jocs i danses d’Euskal Herria, a càrrec del grups DANGILISKE i PULUNPAK  i de música antiga i tradicional amb el grup GRALLALSAC. Un cop acabat el passacarrers i les actuacions, es realitza un  intercanvi amb músics i balladors locals, en el que hi participa tot el poble.